انرژی خورشیدی در ایران
انرژی خورشیدی، انرژی مقرونبهصرفهای است چراکه تجدید پذیر است اما لزوما انرژی تمیزی نیست. انرژی خورشیدی در سال ۱۹۸۴، ۳۰ دلار برای هر کیلووات ساعت بود ولی در سال ۲۰۱۹ برای هر کیلووات ساعت ۲.۱ سنت در میآید. در نتیجه روند توسعه انرژی خورشیدی را میتوانیم ببینیم و سالهاست که انرژی خورشیدی میصرفد ولی اینکه دولتها چرا وارد آن نشدهاند، داستان دیگری است اما سالهاست که در کشورهای کم آفتابی مانند آلمان نیز روی آن کار میکنند.
۸۰ دقیقه انرژی خورشیدی برای انرژی کل جهان کافی است و بهرهوری سلولهای خورشیدی هر ۲ سال ۲ برابر میشود. در کل مصرف انرژی، شاخص توسعه است و پیشبینی می شود که ۱۳ سال دیگر کل انرژی جهان از خورشید تامین میشود.»
ایرمان مارکت ، مجری انواع سیستم های خورشیدی در کشور
همچنین هزینه تولید برق به ازای هر کیلووات ساعت برابر است با: «این عدد در آمریکا ۳ سنت، در مکزیک ۲.۵ سنت، در ابوظبی ۲.۴ سنت، در هندوستان ۲.۳ سنت و در شیلی ۲.۱ سنت» به این دلیل هزینه تولید برق به ازای هر کیلووات ساعت در آمریکا ۳ سنت است چون در آمریکا برق را به مناقصه میگذارند و کف قیمتی ورود به آن نیز ۳ سنت است و کسی حق ندارد زیر ۳ سنت قیمت بدهد وگرنه این عدد خیلی کمتر باید باشد.
انرژی خورشیدی در ایران کشور ایران که در میان مدارهای ۲۵ تا ۴۰ درجه عرض شمالی قرار گرفته است و در منطقهای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در میان نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد. میزان تابش خورشیدی در ایران بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شده است که البته بالاتر از میزان میانگین جهانی است. در ایران به طور میانگین سالیانه بیش از ۲۸۰ روز آفتابی گزارش شده است که بسیار قابل توجه است.
همچنین کم آفتابترین بخش کشور ما، از پر آفتابترین نقطه کشور آلمان، آفتابیتر است حالا تصور کنید که ما چه ظرفیتی را داریم از دست میدهیم.